Szukasz pomocy technicznej dotyczącej produktów elektronicznych firmy Sony? Znajdź wszechstronne informacje z zakresu pomocy technicznej dotyczącej produktów Sony.
Kupujesz radio, radio łączy się z telefonem (BT), i ma wbudowany w panel mikrofon.
Kurcze, to też jest jakiś pomysł. Ciekawe jak czulość tego mikrofonu? No i wadą będzie brak synchronizacji książki telefonicznej. Ale za to nie trzeba prowadzić żadnej dodatkowej instalacji w aucie. Zaczyna mi się ta opcja podobać .... :szeroki_usmiech
[ Dodano: Nie 07 Gru, 08 22:59 ]
Model MEX-BT3600U bardziej mi się podoba, bo ma wejście USB - koniec wożenia stosu płytek w schowku!
Witam mam pytanie
A mianowicie :
Z czego zazwyczaj robione sa trójniki pod które podłaczamy wiązkę od zegarów cisnienia oraz temp. oleju
Ostatnio pewna firma zrobiła oraz podłaczyła mi takowt trójnik ( miedziany) i po około miesiącu jeżdzenia nie wiem czemu pękła obudowa filtra olejowego która zrobione jest z jakiegoś rodzaju żeliwa, peknięcie biegło od gwintu do którego wkręcony był ów trójnik w górę, dodatkowo dodam iż trujnik wkręcony był bardzo mocno i po jego wykręceniu spostrzegłem iż gwint trójnika jest z deka "zjechany" .
a spostrzegłem to w następpujący sposób
po dłuższej jeździe na początku tego tygodnia i ustaniu na chwilę zapalił mi sie warning na wskaźniku ciśnienia oleju. Po powrocie do domu odkręciłem osłonę pod silnikiem z której ciurkiem zleciała znaczna cześć oleju silnikowego. sprawdziłem po tym stan oleju w silniku i z deka się przeraziłem poniważ jego stan był poniżej minimum. odkręcając górną obudowę silnikowa dojrzałem opisany powyżej rów mariański na filtrze olejowym. Starałem sie po tym odkręcić trójnik który był tam wkręcony z nie wiem jaką siła, zakupiłem olej silnikowy na wymianę żeby można było go dolać itd. Po odkrecenia trujnika dojrzałem że ma on " z deka" zjechany gwint. Musze teraz wymienić obudowę filtra olejowego, i ów trujnik z gwintem który do niczego się juz nie nadaje.
Dodam iż samochód to Skoda Octavia 1.9 TDI w standardzie 110km
Mam z tego też tytułu takie pytanie :
Jaka mogła byc przyczyna tej awarii ??
IMO z tego co wypisujesz ..wkrecili Ci trojnik "na chama" z troche przewymiarowaną średnica .. powstały napreżenia w odlewanej obudowie filtra i dodatkowo wysoka temperatura zrobila swoje.
Komentarz